Nyugdíjbiztosítás

Egy nagyon népszerű megtakarítás, amit érdemes ismerned: a nyugdíjbiztosítás 2014 óta már közel 300.000 nyugdíjbiztosítást kötöttek itthon. Több egy főre jutó megtakarítás gyűlt össze nyugdíjbiztosításokkal, mint a 20 éve létező önkéntes nyugdíjpénztárak esetében.

4 olyan tényező mindenképp van, amiben nehéz versenyre kelni a nyugdíjbiztosításokkal:

Megvéd a nyugdíjkorhatár emeléstől.

Sem az önkéntes nyugdíjpénztár, sem a NYESZ nem független a mindenkori nyugdíjkorhatártól. Egyedül a nyugdíjbiztosítással férsz hozzá biztosan a pénzedhez 65 éves korodban, mert ennél csak az számít, hogy szerződéskötéskor mennyi volt a nyugdíjkorhatár.

Évente 130.000 Ft-tal többet ér!

Mivel az állam nem tudja fenntartani a nyugdíjrendszert, ezért adójóváírással támogatja a nyugdíj-előtakarékosságot. Minden nyugdíjbiztosításra így az éves díj 20%-a, de maximum évi 130.000 Ft adójóváírás visszaigényelhető az SZJA-ból, azaz ennyi pénzt ajándékba kapunk évente.

Nem csak nyugdíjkor fizet.

A nyugdíjkorhatár elérésén kívül legalább 40%-os rokkantság és halál esetén a nyugdíjbiztosítás fizetni fog neked vagy a szerződésben megjelölt kedvezményezettnek, ráadásul hagyatéki eljáráson kívül 2 héten belül kiutalják. Erre semmi más nem képes.

Független az államtól.

A nyugdíjbiztosítás piaci biztosítótársaságoknál érhető el, amelyek 150-200 éve stabilan működnek. Nem kell félnünk így olyan államosítástól, amelyet a magánnyugdíjpénztári rendszernél tapasztalhattunk. A pénz a biztosítóban még a banknál is nagyobb biztonságban van.

Akkor is kaphatsz adójóváírást, ha nincs SZJA-d.

A nyugdíjcélú megtakarításoknál az állam törvényileg lehetővé teszi, hogy amennyiben félreteszel a nyugdíjadra, a befizetett SZJA-dból visszakaphass valamennyit adójóváírásként, és ezt is a privát nyugdíjadba forgathasd. A visszatérített adó így beépül a nyugdíjtőkédbe, ami szintén hozamokat termel neked, pont úgy, ahogy a befizetéseid.

De mi van azokkal, akik nem fizetnek SZJA-t? Sokakat érint ez a probléma: a KATA-s vállalkozókat, a főállású anyákat (GYES/GYED) és a külföldi munkavállalókat, akiknek nincs itthoni bejelentett munkahelyük. Ha NYESZ-t vagy önkéntes nyugdíjpénztárt választanak, akkor elesnek az adójóváírástól.

A nyugdíjbiztosításoknál viszont ilyen esetben is igénybe vehetik az adóvisszatérítést akkor, ha van olyan családtag, barát vagy megbízható ismerős, aki fizet SZJA-t.

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Írj nekünk és mi 24 órán belül felvesszük Veled a kapcsolatot vagy hívj minket és készséggel állunk rendelkezésedre.

Cím

6000 Kecskemét, Klapka u. 9-11. fsz. 4.

Telefonszám

+36 (70) 630 4341

E-mail cím

csaladbaratingatlanosok@freemail.hu